Tilpasning

Alle høreapparater er digitale og i hvert høreapparat er der en processor som skal programmeres til dit høretab.

Derfor er høreprøven meget vigtig, da den danner grundlag for denne tilpasning.

Når vi modtager et høreapparat, er der ingen information om dit høretab, så dette bliver lagt ind i høreapparatet ved denne tilpasning.

Som udgangspunkt for alle høreløsninger, så tilkobles høreapparatet vores pc, som har software der programmere høreapparatet, men dette er kun en grundindstilling som der bliver lagt ind.

Man kan sige at det er den teoretiske ”rigtige” forstærkning som der bliver forstærket med, men på grund af at vi er forskellige, både i vores lydopfattelse, vores fysiske udformning af øret og ikke mindst om vi lige er begyndt med høreapparat eller har haft det i mange år, er det først nu at vi kan begynde at ”tune” høreapparat ind til dit høretab.

Er det første gang du får høreapparater, vil du ofte opleve at din egen stemme er anderledes, og når du hører andre, kan det virke højt.

Dette er normalt, dog kan der justeres for forstærkningen, så det ikke virker så voldsomt.

Når vi er nået dertil, hvor vi begge kan acceptere tilpasningen, så gennemgår vi hvordan høreapparatet virker, hvordan du tager det på og af, hvordan du tænder og slukker for det, batteriskift og ikke mindst den daglige pleje af høreapparatet.

Hvis du er i tvivl hvordan du skal gøre, så kan du se mere om dette under Pleje her på vores hjemmeside.

Vi anbefaler at du gennemgår disse sider, også selv om du har haft høreapparater i mange år, der kommer nye ting på markedet hele tiden.