Skal jeg bestille tid til en høretest eller en høreprøve?

En høreprøve og en høretest er ikke det samme, og om du skal have foretaget det ene eller det andet kommer an på, om du selv er parat til at indse, at der evt. skal gøres noget ved din hørelse. Ofte kan det være noget så simpelt som ørevoks, der er årsag til, at du ikke kan høre, andre tilfælde er det måske et høreapparat, der skal til.

Oplever du måske, at du nogle gange bliver nødt til at bede dine medmennesker om at gentage det, de lige har sagt, eller skal volumen-knappen på radioen skrues mere op end den plejer, er det en rigtig god ide at kigge forbi dit lokale hørecenter til en høretest.

Her bliver der foretaget en screening, som hurtigt kan fortælle dig, om du har et høretab og eventuelt vil kunne få glæde af at få et høreapparat.

Viser det sig, at du har nedsat hørelse, og at du skal have høreapparat, eller har du behov for at få tjekket den styrke, du har behov for, så får du i stedet foretaget en høreprøve. Den er mere grundig end høretesten, da den indeholder flere forskellige tests, og resultatet af denne prøve giver et præcist billede af din hørelse.

Kontakt os

Skal du have en høretest?

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal have høreapparat, skal du have foretaget en høretest. Hos Steens Hørecenter er du altid velkommen til en gratis høretest, og vi udfører den med det nyeste udstyr.

En høretest er en lille høreprøve, for at finde ud af om du har hørenedsættelse, og er der hørenedsættelse, tager vi en snak om, om det på nuværende tidspunkt er nok til, at du kan få gavn af høreapparater.

En høretest laves ved en luftledning. Vi laver en måling af den naturlig vej for lyden. Det sker ved, at du får en prop i øret, og igennem den sendes der en tone.

Når du hører denne tone, skal du angive dette ved enten at trykke på en knap, eller du kan vælge at svare hver gang, du hører lyden.

En høretest måles i frekvensområdet 125 Hz til 8000 Hz.
Efterfølgende foretager vi en skelnetest. Her bliver du præsenteret for nogle ord, som du skal gentage, og gennem denne test kan vi klarlægge din evne til at forstå det, der bliver sagt.

Ud fra resultaterne af din høretest kan vi rådgive dig, om du har behov for at få lavet en grundigere høreprøve med henblik på at få høreapparat.

Høretest eller høreprøve

Hvordan foregår en høreprøve?

En høreprøve er grundigere en end høretest. Den har flere målinger, og resultaterne af denne prøve giver et klart billede af din hørelse, og ud fra denne kan vi rådgive og vejlede dig til det apparat, der passer til dine behov.

Under en høreprøve foretager vi en luftledning. Herefter laver vi en SRT. SRT står for Speech Reception Threshold, og i denne del af prøven hører du en række tal, helt præcist tre ad gangen, som du skal gentage. Der bliver dæmpet for disse tal, indtil du ikke længere rigtig kan høre, hvad der bliver sagt, og du derfor kommer til at lave fejl, når du skal gentage dem.

Efter SRT’en bliver laver vi en skelnetest samt en benledning. Her tester vi forskellen på din hørelse i det indre øre kontra den normale vej. Det gør vi for at se, om dit høretab er konduktivt eller perciptivt/sensoneutralt eller en blanding af disse.

Herefter måler vi dit mellemøretryk, og slutteligt laver vi en refleksmåling, som viser os, hvordan dine nervebaner reagerer i forhold til deres høretab.

Resultaterne af høreprøven giver et klart billede af, hvor dine udfordringer ligger, ligesom de giver mulighed for at finde det rigtige høreapparat til dig.

Kontakt hørecenter
– vi er altid klar til at tage imod dig

Har du spørgsmål? Så tøv ikke med at benytte vores kontaktformular, ring til os eller send os en e-mail. Du kan også finde os og følge med på Facebook.

Tlf.: 70 505 606
Telefontid: 9:00-17:00
E-mail: kontakt@hoerecenteret.dk
eller find flere oplysninger her